ilmateenistus.ee keskkonnaagentuur.ee

Riigi Ilmateenistus avas Facebookis oma lehekülje

Riigi Ilmateenistus avas Facebookis oma lehekülje, et värsked ilmaprognoosid ja –hoiatused oleks kõigile sotsiaalmeedia kasutajaile kiirelt ja mugavalt kättesaadavad.

Ilmateenistuse Facebooki lehelt www.facebook.com/eesti.ilmateenistus saab lugeda värskeimate ilmaprognooside ja –hoiatuste kohta. Lisaks saavad ilmahuvilised põnevat lugemist ka erinevate ilmastikunähtuste ja nende tekkepõhjuste kohta ning tutvustatakse, kuidas ilmateenistus töötab.

Mais tähistab ilmateenistus väärikat 95. sünnipäeva ning sel puhul tehakse tagasivaade minevikku ja vaadatakse, mida huvitavat on pea 100 aasta jooksul Eesti ilmaajaloos toimunud. Järgemööda tutvustatakse ilmateenistuse Facebooki lehel ka ilma- ja hüdroloogiajaamu, mida on kokku 108 üle Eesti. Ilmateenistusest saavad ilmainfot ka lennundus- ja laevandusettevõtted, kelle tegevustes ilm olulist rolli mängib. Samuti on tähtsal kohal koostöö teiste riigiasutustega, seda eriti ekstreemsemate ilmaolude korral (Päästeamet, Häirekeskus, Maanteeinfokeskus).

Riigi Ilmateenistus kuulub alates 1. juunist 2013 Keskkonnaagentuuri koosseisu, mis moodustati Eesti Meteoroloogia ja Hüdroloogia Instituudi (EMHI) ja Keskkonnateabe Keskuse liitmisel.

Riigi Ilmateenistus koostab ilmaprognoose ja –hoiatusi ning tagab nende edastamise ja kättesaadavuse. Koostöö erinevate asutuste ja portaalidega toimub ka Facebookis, tänu millele saavad lehe jälgijad rohkem ja kiiremat infot.

Olete oodatud jälgima Riigi Ilmateenistuse lehekülge, mis asub aadressil: www.facebook.com/eesti.ilmateenistus

Lisainfo:
Kadri Kauksi
Keskkonnaagentuuri pressiesindaja
kadri.kauksi@envir.ee
53303448