ilmateenistus.ee keskkonnaagentuur.ee

28. novembril osaleb Riigi ilmateenistus rahvusvahelisel õppusel VOLCEX18

28. novembril osaleb Riigi ilmateenistus rahvusvahelisel õppusel VOLCEX18, mis toimub ajavahemikul 1000-1800 (0800 – 1600 UTC). Stsenaariumi järgi  purskab Islandi vulkaan Öræfajökull 25. novembril 2018 alates kell 04:00 ja vulkaanilise tuha pilv katab suure osa Euroopast. Õppusest võtavad osa lennufirmad, lennujuhtimisteenuse osutajad, meteoroloogilised teenistused, ametkonnad, rahvusvahelised organisatsioonid ja seitse lennujaama.

Õppuse ajal kontrollitakse riiklikke protseduuride tõhusust, mis on seotud vulkaanilise tuha aeronavigatsioonilise ja meteoroloogilise informatsiooni levitamisega, saamisega ja kasutamisega, testitakse piiriülest SIGMET teadete koordineerimist.

Tuhapilve liikumise ja tuha kontsentratsiooni kaarte võib jälgida VAAC London veebilehel https://www.metoffice.gov.uk/aviation/vaac.

VAAC Londoni poolt väljastatud VAG kaartide näidis (algusaeg on 06UTC 28.11.2018) on allpool: