ilmateenistus.ee keskkonnaagentuur.ee

Keskkonnaagentuur esitleb Riigi Ilmateenistus 100. juubelilogo

Ilmateenistus 100 juubelilogo

Ilmateenistus 100 juubelilogo

2019. aasta mais tähistab 100. juubelit Keskkonnaagentuuri juurde kuuluv Riigi Ilmateenistus, kes koostab ilmaprognoose ja –hoiatusi ning tagab nende edastamise ja kättesaadavuse. Ilmateenistusest saavad infot ka lennundus- ja laevandusettevõtted, kelle tegevustes ilm olulist rolli mängib, samuti on tähtsal kohal koostöö teiste riigiasutustega, seda eriti ekstreemsemate ilmaolude korral.

Sarnaselt teiste väärikaid sünnipäevi tähistavate organisatsioonidega, otsustas Keskkonnaagentuur võtta juubeliaastaks kasutusele spetsiaalse logo, mis toetaks asutuse brändi ja tutvustaks tähtpäeva ka laiemale publikule. Tavapäraselt leitakse lahendus läbi disainibüroo kuid sel korral mindi teist teed.

Ilmateenistus 100 logo visandid

Ilmateenistus 100 logo visandid

Ilmateenistuse töötajad on oma valdkonna eksperdid, kellele töö pakub järjepidevaid väljakutseid. Nende endi hinnangul on ilma prognoosimine pea sõjateadus – vaja on tagada inimeste turvatunne ja ohutu lähitulevik, seda siis peamiselt infoedastuse ja hoiatuste kaudu. See on liitnud töötajad väga tugevaks meeskonnaks, kes väärtustavad kõrgelt nii oma ametit, asutust kui kolleege. Meeskonnatunnetus viis niikaugele, et idee tellida logo mõnest loovagentuurist tundus võõras – nende jaoks pidi logo olema eelkõige nende enda nägu ja jutustama nende enda lugu.

Riigi Ilmateenistuse asedirektor Svetlana Pudova ütles, et eesmärgiks seati leida visuaal, mis oleks lihtsasti mõistetav nii Eesti kui rahvusvahelises kontekstis, kasutatav erinevates materjalides ning eelkõige Ilmateenistuse olemust edasi andev. Lõpptulemus selgitati hääletusel, kus võitis ülekaalukalt Eva-Maria Sula kavand, millele Piret Pärnpuu andis konkreetsema disaini ja vormingu. Eva-Maria on ametilt sünoptik ja Pireti tööks on aidata ilmainfot üldsuseni viia. Nende endi sõnul oli protsess inspireeriv ja lähendas meeskonda veelgi. Koostöö väljaspool kindlaid ametiraame andis võimaluse näha kolleege teises valguses ja avastada neis andeid ja oskusi, millest eelnevalt teadlik ei oldud.

Keskkonnaagentuuri direktor Taimar Ala: „Meie jaoks oli oluline, et logo jutustaks meie lugu – ja kes oleksid paremad rääkijad, kui me enda töötajad. Otsustasime anda võimaluse neile, kes soovivad panustada, usaldasime oma kolleege ja ei pidanud seda kahetsema – meil on äärmiselt hea meel esitleda Ilmateenistus100 logo. Täname Eva-Mariat ja Piretit, samuti kõiki teisi, kes konkursil osalesid või muul moel kaasa aitasid.“

Logo ehib aastal 2019 kõikide majast välja minevate e-kirjade jaluseid ja valdkonda puudutavaid materjale.