ilmateenistus.ee keskkonnaagentuur.ee

Ilmus Tallinna lennuvälja kliimateatmik (1997-2018)

Tallinna lennuvälja kliimateatmiku kaanepiltKeskkonnaagentuur on koostanud Tallinna lennuvälja kliimateatmiku, mis koondab lennuvälja viimase 22 aasta meteoroloogiliste andmete statistilise analüüsi ning annab ülevaate kliimatingimustest.

Viimati ilmus samasisuline väljaanne 1969. aastal. Teatmik sisaldab töödeldud andmeid järgmiste meteoroloogiliste elementide osas: nähtavus, pilvede kõrgus, tuule kiirus ja suund, tuule puhangud ja suund, õhutemperatuur, õhurõhk, suhteline niiskus, atmosfäärinähtused ja sademed. Andmete analüüs põhineb süsteemsetel ja faktilistel vaatlusandmetel. Muuhulgas selgub, et kevadel ja suvel on valdavad lääne- ja loodetuuled, sügisel ja talvel domineerib edelatuul. Atmosfäärinähtustest esineb enim lennuväljal vihma, uduvinet ja lumesadu.

Oluline on ka asjaolu, et Rahvusvahelise Tsiviillennunduse liikmesriigina on Eestil kohustus rahvusvaheliste lennuväljade kliimaandmeid koguda ning töödelda.

Teatmik on mõeldud vastava eriala spetsialistidele, huvigruppidele ning lennutegevusega seotud sihtrühmadele.

Kliimateatmiku pdf faili saad avada siit.